## **KMOJ-UNCITRAL ADR Special Session on ISDS Reform**

- Date and time: 2 November 2023, 09.30-17.45 KST (tbc) (times indicated below are KST)
- Venue: Conference Hall, 51<sup>st</sup> floor, Trade Tower, Seoul, Republic of Korea (limited seating)
- Platform: Zoom Webinar
- Hosts: Ministry of Justice, Republic of Korea and UNCITRAL RCAP

## Thursday, 2 November 2023

| Time   | Programme  | Speaker   |  |  |
|--|--|---|--|--|
| Opening Session  |  |   |  |  |
|  | Welcome Remarks:   |   |  |  |
| 09:30 -  | <ul> <li>Mr. Sang-Yeop Koo (Deputy Minister for Legal Affairs/Chief Prosecutor, Ministry of Justice, Republic of Korea)</li> <li>Ms. Anna Joubin-Bret (Secretary, UNCITRAL)</li> </ul>   |   |  |  |
| 10:00<br>(30 mins)   | Congratulatory Remarks:  |   |  |  |
| (30 mms)   | <ul> <li>Mr. Hi-Taek Shin (Arbitrator, Twenty Essex)</li> <li>Ms. Meg Kinnear (Secretary-General, ICSID)</li> </ul>  |   |  |  |
| Session 1: Investment Mediation  |  |   |  |  |
| Moderator: Mr. Jaemin Lee (Professor, Seoul National University School of Law) |  |   |  |  |
| 10:00 – 10:10<br>(10 mins)   | Overview of (i) UNCITRAL Model Provisions on Mediation for International<br>Investment Disputes and (ii) UNCITRAL Guidelines on Mediation for<br>International Investment Disputes   | Mr. Jae Sung Lee<br>(Senior Legal Officer,<br>UNCITRAL) |  |  |
| 10:10 – 11:05<br>(55 mins)   | <ul> <li>Mr. George Lim SC, Chairman, SIMC</li> <li>Ms. Donna Huang, Director, Arbitration and ADR, North Asia, ICC Dispute<br/>Resolution Services</li> <li>Ms. Jinyoung Seok, Legal Counsel, PCA</li> <li>Ms. Sae Youn Kim, Attorney, Kim &amp; Chang</li> </ul> |   |  |  |
| 11:05 – 11:15<br>(10 mins)   | Q&A  |   |  |  |
| 11:15 – 11:30  |  |   |  |  |
| (15 mins)  | Break  |   |  |  |
| Session 2: The Codes of Conduct  |  |   |  |  |
| Moderator: Mr. Hi-Taek Shin (Arbitrator, Twenty Essex)                         |  |   |  |  |
| 11:30 – 11:40  | Overview of (i) UNCITRAL Code of Conduct for Arbitrators in International Investment Dispute Resolution and Commentary and (ii) UNCITRAL   | Ms. Anna Joubin-Bret                                    |  |  |
| (10 mins)  | Code of Conduct for Judges in International Investment Dispute Resolution and Commentary   | (Secretary,<br>UNCITRAL)                                |  |  |
| 11:40 – 12:35<br>(55 mins)   | <ul> <li>Ms. Meg Kinnear, Secretary-General, ICSID</li> <li>Mr. Christopher Lau SC, Arbitrator, 3 Verulam Buildings</li> <li>Mr. Eric Ng, Deputy Secretary General, HKIAC</li> <li>Mr. Yun Jae Baek, Partner, Yulchon LLC</li> </ul>                               |   |  |  |

## As of 18 Oct 2023

| Time                          | Programme   | Speaker  |  |
|-------------------------------|---|--|--|
| 12:35 – 12:45                 |   |  |  |
| (10 mins)                     | Q & A   |  |  |
| 12:45 – 14:30                 |   |  |  |
| (105 mins)                    | Lunch break   |  |  |
|                               | Session 3: Advisory Centre on International Investment Law  |  |  |
| N                             | Ioderator: Mr. Seung Wha Chang (Professor, Seoul National University School   |  |  |
| 14:30 – 14:40<br>(10 mins)    | A brief presentation by KMOJ  | Ms. Young Shin Um<br>(Senior Deputy<br>Director, Ministry of<br>Justice, Republic of<br>Korea) |  |
| 14:40 – 15:35<br>(55 mins)    | <ul> <li>Mr. Yudai Ueno, Director, Southeast Asia Economic Partnership Agreement (EPA)<br/>Division, Ministry of Foreign Affairs, Japan</li> <li>Mr. Ernesto Simanungkalit, Deputy Director of Law and Economic Treaties, Ministry<br/>of Foreign Affairs, Indonesia</li> <li>Mr. Adeel Mumtaz Khokhar, Director (UN-I), United Nations Division, Ministry of<br/>Foreign Affairs, Pakistan</li> <li>Mr. Sun Thathong, Counsellor, Department of Treaties and Legal Affairs, Ministry of<br/>Foreign Affairs, Thailand</li> </ul>   |  |  |
| 15:35 – 15:45<br>(10 mins)    | Q&A   |  |  |
| 15:45 – 16:00<br>(15 mins)    | Break   |  |  |
|                               | Session 4: Dispute Prevention and Mitigation  |  |  |
|                               | Moderator: Mr. Shane Spelliscy (Chairperson, UNCITRAL Working Group   | <i>III)</i>  |  |
| 16:00 – 16:10<br>(10 mins)    | A brief presentation by KMOJ/the UNCITRAL Secretariat   |  |  |
| 16:10 – 17:20<br>(70 mins)    | <ul> <li>Mr. Donghwan Shin, Director/Senior Prosecutor, Ministry of Justice, Republic of Korea</li> <li>Ms. Zhang Shuang, Official, Department of Treaty and Law, Ministry of Commerce, China</li> <li>Mr. Siddharth Malik, Director (Economic Diplomacy), Ministry of External Affairs, India</li> <li>Ms. Natalie Morris-Sharma, Director, Attorney-General's Chambers, Singapore</li> <li>Ms. Lai Thị Vân Anh, Deputy Director General, Department of International Law, Ministry of Justice, Vietnam</li> <li>Ms. Priyanka Kher, Private Sector Specialist, The World Bank</li> </ul> |  |  |
| 17:20 – 17:30<br>(10 mins)    | Q&A   |  |  |
|                               | Closing Session   |  |  |
| 17:30 –<br>17:45<br>(15 mins) | <ul> <li>Ms. Athita Komindr (Head, UNCITRAL RCAP)</li> <li>Ms. A Ra Jo (Director/Senior Prosecutor, Ministry of Justice, Rep</li> <li>Mr. Shane Spelliscy (Chairperson, UNCITRAL Working Group III</li> </ul>   |  |  |